Algemeen

Ellio Martina gitaren zijn gemaakt van eerste kwaliteit materialen. De perfecte afwerking, de vormgeving en het vakmanschap, gebaseerd op ruim 30 jaar ervaring in de gitaarbouw, staan garant voor een aangenaam speelcomfort, een warme natuurlijke klank en grote stabiliteit van het instrument.
De hier gepresenteerde eigen modellen kunnen in diverse houtsoorten worden uitgevoerd om aan je persoonlijke wensen ten aanzien van klank en uiterlijk tegemoet te komen. Ik heb een ruim assortiment aan houtsoorten op voorraad, zowel voor de electrische solidbodies als voor de diverse soorten acoustische gitaren.
Vanuit mijn langdurige ervaring met de gitaarbouw, kan ik je helpen de juiste keuzes te maken voor je toekomstige instrument. Verschillende persoonlijke wensen, zoals de vorm of breedte van de hals, kunnen worden uitgevoerd zonder extra kosten. Je kunt natuurlijk ook een gitaar volledig naar eigen wens laten bouwen. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden en prijzen!

Bending sidesZijkanten buigen voor een archtop

Electrische of acoustische gitaren bouwen?

Na vele jaren hoofdzakelijk electrische basgitaren te hebben gebouwd, heb ik enige jaren geleden een begin gemaakt met de bouw van acoustische gitaren. Als eerste één van de meeste uitdagende instrumenten voor de gitaarbouwer, de archtop of jazz-gitaar.
Daarnaast is er inmiddels ook een nylonsnarig model aan het assortiment toegevoegd en binnenkort is ook de eerste "steelstring" te verwachten.

Zijkanten gereed Sides archtop


Ellio Martina Guitars
Almenseweg 29
7211 MD Eefde - the Netherlands
Phone/Fax: +31 (0)575-511006
E-mail: ellio@elliomartina.com